Pitic News

Test ocular, cât de des este recomandat să vă adresați specialistului

Când vine vorba despre îngrijirea ochilor, cea mai frecventă întrebare este "Cât de des ar trebui să fac examenul de ochi?"

Test ocular, cât de des este recomandat să vă adresați specialistului. Articol de blog pentru cei care se întreabă cum este mai bine.

Chiar dacă nu vă confruntați cu nicio problemă de vedere, ar trebui să parcurgeți un examen la fiecare 2 ani. Uneori, schimbările vizuale sunt subtile, iar testul poate ajuta la detectarea acestora.

În afară de schimbarea vederii, poate detecta și stări precum degenerescența maculară, cataracta și glaucomul în stadiile incipiente.

Chiar și diabetul și hipertensiunea arterială pot fi detectate.

Ar putea exista modificări ale vaselor de sânge din spatele ochilor, care pot fi observate de către optometrist. În acest caz, vă va recomanda medicul specialist care să se ocupe de afecțiune.

Aveți antecedente de probleme oculare? Optometristul vă poate recomanda teste oculare chiar mai frecvente. Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani și copii cu vârsta sub 16 ani ar trebui să își testeze ochii în fiecare an.

Test ocular pentru copii

Este recomandat să începeți testarea ochilor copiilor dvs. înainte ca aceștia să înceapă școala. Aceasta va ajuta la detectarea afecțiunilor timpurii și la evitarea problemelor de învățare și dezvoltare la școală.

Există diagrame specifice copiilor care au forme și imagini ce pot fi ușor recunoscute de cei mici. Și, așa cum am menționat mai devreme, ar trebui să îi îndrumați la examene oftalmologice cel puțin o dată pe an.

Poate ajuta la detectarea unor afecțiuni precum ochiul leneș și strabismul mult mai devreme.

Cât durează un test ocular

Acest lucru depinde de complexitate și de vârsta dvs. Cu toate acestea, majoritatea examenelor oculare durează în jur de 20 până la 30 de minute.

Optometristul va începe prin a vă întreba dacă este un test de rutină sau dacă există probleme specifice. De asemenea, ar trebui să vă luați cu dvs. și perechea de ochelari de vedere sau lentilele de contact.

Iată la ce vă puteți aștepta pe parcursul întregului proces

  • testul vizual: acesta este cel mai frecvent pas de bază. Optometristul vă va verifica vederea de la distanță, cea intermediară și de aproape printr-o diagramă Snellen (unde literele devin mai mici rând cu rând). Vă vor fi plasate o serie de lentile în fața ochilor pentru a se stabili care dintre ele sunt perfecte;
  • pupilele. Aceasta va implica o lumină sub formă de fascicul sau orice altă sursă pentru a determina modul în care pupilele se contractă atunci când sunt expuse la stimul;
  • mușchii ochilor. Medicul oftalmolog vă va cere să priviți în direcții diferite sau la o sursă de lumină pentru a vă testa mușchii ochiului. De asemenea, s-ar putea să verifice și presiunea din interior;
  • testul lămpii cu fante. Este un dispozitiv de mărire care examinează părțile externe precum pleoapele, corneea și irisul;
  • test intern. Folosind o sursă specială de lumină, cum ar fi oftalmoscopul sau o lentilă foarte mărită, vor fi examinate părți ale ochilor precum retina și nervul optic. Este posibil ca pupilele să fie dilatate pentru aceasta;
  • câmpul vizual. Acest test este efectuat pentru a vă stabili punctele oarbe. Este posibil să nu le observați în primele etape fără ajutorul unui test ocular;
  • orbirea la culori. Examenul ocular poate implica, de asemenea, un test de orbire la culori. Expertul va folosi cărți care au o varietate de puncte colorate în modele cu diferite forme și numere.

Diferiți profesioniști din domeniul sănătății oculare

  1. optician. Un optician este cineva specializat în montarea lentilelor cu prescripție și fără prescripție medicală. De asemenea, poate elibera ajutoare precum lupe și lentile telescopice. Vă ajută să alegeți ochelarii și alte mijloace de corecție a vederii. Îl puteți întreba despre îngrijirea ochelarilor de vedere și a ochelarilor de soare;
  2. optometrist. De obicei, efectuează teste oculare și poate ajuta la detectarea tulburărilor oculare. Spre exemplu glaucomul, degenerescența maculară și cataracta. Sunt cei care prescriu în mod normal ochelarii. Vă pot îndruma către medicul de familie sau către un oftalmolog, dacă găsesc vreo afecțiune care necesită atenție;
  3. ortoptist. Sunt profesioniști calificați, specializați în diagnosticarea și tratarea tulburărilor oculare. Ei sunt specializați în tulburările de mișcare a ochilor, cum ar fi strabismul, vederea dublă și ochii leneși;
  4. oftalmolog. Sunt medici cu competențe chirurgicale specializate pentru ochi. Aceștia se ocupă de o serie de probleme și tulburări, cum ar fi traumatismele oculare, cataracta și retinopatia diabetică.

Ce se întâmplă după efectuarea unui test ocular

Odată ce examenul s-a încheiat, optometristul va discuta cu dvs. despre sănătatea ochilor. Această conversație va include aspecte precum nevoia de corectarea vederii sau, dacă purtați deja ochelari, o modificare a lentilelor.

De asemenea, puteți discuta orice alte nelămuriri pe care le-ați putea avea legate de vederea dvs., chiar și în calitate de părinți ai celor mici care au efectuat examenul ocular.

Articole Recomandate

Back to top button