GeneralePărințiPentru MămiciPentru TăticiRelații

Televizor, 8 schimbări în familie după renunțarea la acesta

Televizor, 8 schimbări în familie după renunțarea la acesta. Povestea unei mame care a luat o măsură ce poate părea extremă: eliminarea TV-ului din casă.

Introducere

Roxana a avut plăcerea de a se muta într-o nouă casă pentru prima dată în viața de cuplu. A fost o experiență atât de pașnică, emoționantă. În timp ce împacheta câte o cutie, fiica sa de 3 ani avea să se strecoare pe furiș.

Încă le lipsesc unele lucruri. Știa, de fapt, că a avut un mixer de mână, la un moment dat. A dispărut, împreună cu o parte din sănătatea ei.

Pe măsură ce pregătea toate obiectele mari pentru a se muta, i-a venit o idee care părea nebunească. A lăsat acel televizor chiar acolo unde era, în locul său de mândrie din sufragerie.

Dacă intrați în aproape orice cameră, veți observa imediat că tot mobilierul este poziționat în jurul televizorului. Pentru Roxana, asta a fost transformată într-o cameră de familie. Devenea un loc în care toată lumea urmărea în liniște un ecran colorat.

Nu a vrut asta pentru noua ei casă. Și, deși există cu siguranță momente în care îi e dor, în general efectul a fost destul de uimitor. Și pozitiv, după cum spune ea. Iată ce s-a întâmplat de fapt de când Roxana a renunțat la televizor:

„1. Fata mea de 3 ani nu se mai trezește pentru a cere imediat desene animate la televizor

A existat o perioadă de ajustare certă, iar strigătul a ajuns la mine de mai multe ori. Dar când am trecut, în cele din urmă, peste momentul maxim, fiica mea se trezea și începea să se joace. Mă ajuta să pregătesc micul dejun în loc să-și înceapă ziua cu fața într-un ecran.

Au fost câteva situații în care i-am dat telefonul meu pentru că eram prea epuizată. Însă, în mare parte, a fost o tranziție ușoară. Un truc folosit a fost un acces restricționat la iPhone, însă și acesta se diminua cu fiecare zi.

2. Jucăriile sunt folosite în loc să stea în dulap

Piesele de Lego, și seturile de ceai adunau doar praf pe ele. Toți acești bani păreau irosiți. Ea se juca ceva timp, câteva minute, și apoi cerea să vizioneze o emisiune la televizor. Jucăria era uitată, până când reușeam să o constrâng să se joace din nou.

Acum, petrece ore întregi organizându-și setul de jucării Micul meu ponei și purtând conversații imaginare.

3. Jocul imaginar a obținut un impuls major

Fiica mea a fost întotdeauna creativă. Am observat o creștere certă a cantității de imaginație și resurse în timpul jocului. Clopoțeii de vânt au devenit brusc fascinanți, cortul ei de joacă s-a transformat în «casa» ei, iar lista continuă.

4. Am început să gătim împreună, în familie

Înainte de a scăpa de televizor, de obicei, îl aprindeam când începeam să pregătesc masa. Acum, fiica mea are un scaun special permanent în bucătărie și are de gând să mă ajute.

Învață, se simte mândră și este mai probabil să consume ceea ce prepară ea. Pregătește legume și fructe singură, își face câte o salată. Da, cu siguranță durează mai mult și poate că se face mai multă mizerie. Dar, asta este viața!

5. Am început să mă implic mai mult în timpul jocului, renunțând la televizor

Fata încă mai are destul timp să-și facă singură lucrurile. Când mă invită la o «petrecere», tot am de gând să mă alătur, în loc să mă uit la televizor. Ne-a întărit legătura și mai mult și sunt recunoscătoare pentru asta.

6. Camera de zi a devenit un loc de adunare, discuție și joc

Mobila nu mai este amenajată în jurul acelui televizor. În schimb, avem o grămadă de jocuri de societate gata pregătite. Sunt multe activități care se pot realiza în intimitatea casei.

După cina în familie, stăm în jur, bem ceva și discutăm. Avem acum spațiu pe perete pentru a agăța fotografii ale călătoriilor noastre. Și sincer, personal, cred că pare mult mai frumos.

7. Timpul la televizor pe care îl primește copilul meu este mai special

În prezent, cel mai apropiat televizor se află la casa bunicului fiicei mele, aflată la o scurtă plimbare. Când dorește cu adevărat să urmărească o emisiune, trebuie să ne gândim și să planificăm.

8. Eu și soțul meu avem mai mult timp de calitate

Nu mă înțelegeți greșit, mai urmărim uneori Netflix pe laptop-ul nostru, în pat. Dar, în cea mai mare parte, ne petrecem serile după ce fiica noastră se duce la culcare. Vorbim, planificăm, visăm și petrecem timp de calitate împreună.

Nu vă spun să aruncați la gunoi TV-ul. Și nu am nicio problemă cu cei care au un televizor în sufrageria lor. Pentru noi, a fost greu să respectăm o anumită perioadă de program la televizor, pe zi.

De multe ori ar fi fost mai ușor de cedat și de spus «Bine, hai să urmărim o emisiune». Dar atunci asta s-ar fi transformat în trei emisiuni și tot așa.

Pentru mica noastră familie, am decis să înlăturăm «ispita» iar la sfârșitul zilei, mă bucur că am făcut-o. La urma urmei, voi avea întotdeauna Netflix.”

Articole Recomandate

Back to top button