ActivitățiCopiiDezvoltareDisciplină și ComportamentEducație

Program, 4 moduri în care puteți realiza o rutină a copilului

Program, 4 moduri în care puteți realiza o rutină a copilului. V-ați săturat să faceți aceleași lucruri în fiecare zi? Ei bine, copilul dvs. vrea așa ceva.

Program, viața cu un copil mic

Viața cu un copil mic poate părea că ați trăi în filmul Ziua cârtiței. De luni până duminică aveți același program din nou și din nou. De la cântarea unei melodii de trezire dimineața până la baia de dinainte de culcare.

Copilăria este un moment după care o să priviți înapoi cu prețuire. Însă, clipele actuale, cu rutina zilnică, poate începe să fie destul de plictisitoare. Dar pentru pitic, asta nu reprezintă o problemă.

Atunci când plecați în vacanță, toată lumea o să știe că celui mic îi lipsesc activitățile de acasă.

Copiii sunt adepții predictibilității. Un program de încredere îi ajută să se simtă în siguranță. Le crește sentimentul de securitate pentru că știu ce urmează. Cu cât copiii se simt mai în siguranță, cu atât mai mult se pot concentra pe învățare, explorare și joc.

Puteți ajuta copilul să stabilească modele bune. De asemenea, îi puteți spori flexibilitatea cu aceste sfaturi inteligente de program.

Realizați un program împărțit

Este inima oricărei rutine. Descoperiți ce sarcini trebuie efectuate și apoi aliniați-le în aceeași ordine, în fiecare zi.

Copilului îi va plăcea să știe că mai întâi mănâncă cereale cu lapte la micul dejun. Mai apoi, știe că trebuie să se îmbrace. În final, vă va ajuta să hrăniți pisica.

Articole recomandate:

Repetitivitatea experiențelor ajută la stabilirea căilor critice în creier. Când repetați lucrurile de mai multe ori, faceți conexiunile mult mai puternice.

Cu cât aceste legături mentale devin mai puternice, cu atât va fi mai încrezător și mai calm. Cel mic o să știe că poate prezice următoarea activitate din zilele sale.

Asta înseamnă că va fi mai puțin anxios, în ansamblu.

Faceți din pregătirea unui program o prioritate

Cu toții avem zile în care ne grăbim dimineața sau înainte de cină. Încercăm să facem totul, într-un timp cât mai scurt. Acest comportament poate produce ravagii în nevoia de program a unor copii.

Dacă nu faceți obișnuita activitate în aer liber, după micul dejun, s-ar putea să fie morocănos. A sări peste întreaga rutină a copilului când vă simțiți presați de timp nu este o idee bună.

Rezolvarea problemei care va urma o să ceară ceva timp. Ideal ar fi să vă descurcați cu timpul și să nu vă abateți de la acel program stabilit.

Concentrați-vă pe construirea flexibilității

Concentrați-vă pe construirea flexibilității
Concentrați-vă pe construirea flexibilității

Un program stabilit este un confort major pentru copilul dvs. Însă nu vreți să-l faceți atât de dependent de predictibilitate. Aceasta se va destrăma în momentul în care se schimbă ceva.

Acum este un moment perfect pentru a-l învăța să fie adaptabil. În acest fel, va fi mai rezistent când se va face mai mare. În cadrul rutinei dvs., faceți mici modificări care vor agita puțin lucrurile.

Schimbați cartea de povești de la ora de culcare. Mâncați un prânz de picnic în sufragerie, în loc de masa de la bucătărie. Adăugați o anumită varietate tiparelor de zi cu zi.

Mergeți cu cel mic într-un parc nou de joacă. Acesta va continua să se întâlnească cu aceiași amici și să se dea în leagăne.

De asemenea, este înțelept să schimbați adultul care participă la program. Treceți de la mama la tata, sau o rudă ori un babysitter.

Îl puteți pune pe celălalt partener să se ocupe de baia de seară. Puteți ruga bunica să-l ducă pe copil în parc. În acest fel, cel mic o să știe că poate conta și pe alți adulți.

Schimbarea din program se dovedește a fi reușită? Asigurați-vă că puteți repeta experiența pentru a vă ajuta copilul să-și amintească.

Pentru a consolida pozitiv comportamentul, vorbiți despre cât de bine s-a descurcat copilul.

Minimizați schimbările majore de program

Ce faceți atunci când există o situație de urgență în familie? Poate trebuie să plecați pentru un weekend la casa socrilor.

Încercați să mențineți o oarecare normalitate atunci când lucrurile se schimbă brusc. Cel mic pur și simplu nu va înțelege de ce totul este diferit. Astfel, va avea nevoie de conversații familiare care să îl calmeze și mai mult.

Aveți de-a face brusc cu o situație urgentă? Luați-vă ceva timp pentru a vorbi despre asta direct cu copilul. Folosiți un limbaj pe care îl poate înțelege. Oferiți informații de bază, asigurându-l că totul va fi în regulă.

„Bunica este bolnavă și o să merg să am grijă de ea pentru puțin timp. Tata va citi poveștile tale pentru culcare în seara asta.” Prezentați totul cât se poate de simplu și de calm.

Când sunteți plecați de acasă, încercați să mențineți cât mai mult posibil acel program. Nu săriți peste ora de culcare. Păstrați aceleași rutine de trezire și de culcare.

De asemenea, luați cu dvs. câteva obiecte familiare. De exemplu, bolul copilului pentru cină, sau perna preferată. Astfel, masa și ora de culcare vor avea aceeași senzație, ca în mod normal.

Aceste trucuri vă ajută, însă copilul poate avea și momente în care se va simți inconfortabil. Introducând câteva schimbări în program, veți stabili baza pentru următoarea etapă din viață.

Deprinde abilități pe care le va folosi mai târziu, în viață.

Info

Articole Recomandate

Back to top button
Close
Close