GeneralePărințiPentru MămiciPentru Tătici

Copil tăcut, 5 moduri în care părinții pot crește încrederea celor mici

Cu puțin antrenament, copilul dvs. poate deveni mai stăpân pe sine în diferite situații sociale

Copil tăcut, 5 moduri în care părinții pot crește încrederea celor mici. Cu puțin antrenament, copilul dvs. poate deveni mai stăpân pe sentimentele sale.

Diferența dintre un copil tăcut și unul timid

Adesea presupunem că un pitic care este tăcut sau introvertit nu este stăpân pe sentimentele sale. Asta, se spre deosebire de acei copii timizi, care au o adevărată anxietate socială.

Din punct de vedere neurologic, ei sunt diferiți față de copiii care vorbesc mai mult. Reacționează mai pozitiv la mediile mai puțin stimulante. Chiar și în situații provocatoare, un copil tăcut își poate exersa abilitățile sociale.

Poate învăța să „navigheze” în lumea noastră zgomotoasă, mult mai ușor.

Schimbați limbajul

Un copil tăcut poate primi mesaje nedorite, chiar de la părinți, în legătură cu comportamentul lor rezervat. Spunând „Scuze, este timid”, unui adult care vrea să converseze cu cel mic este o idee greșită. Îi inoculați copilului dvs. că vedeți liniștea lui ca pe un lucru negativ.

Puteți să spuneți că „Este mai tăcut acum”. Acest fapt evidențiază cum se simte copilul dvs. în acel moment. Este posibil să nu se simtă întotdeauna așa. De fapt, s-ar putea să se întoarcă în starea lui de vorbăreț odată ce se întoarce acasă.

Creați unui mediu de acceptare în cadrul propriei familii. Îi veți oferi acestui copil tăcut libertatea de a fi așa cum este cu adevărat.

Deschideți un dialog

Vorbiți cu copilul dvs. despre situațiile care l-au făcut să tacă, de exemplu, conversația cu un vecin. Îl puteți întreba ce s-a întâmplat cu el când vecinul l-a salutat.

Aceste tipuri de conversații vă pot ajuta pe amândoi să înțelegeți mai bine comportamentul celui mic. Apoi, puteți oferi câteva instrumente care să îl ajute data viitoare.

Poate se gândește la ideea de a nu spune, de exemplu „Bună!”. În acest caz, îl puteți sfătui să facă un semn cu mâna sau chiar să zâmbească. Acest lucru îl vor ajuta în trecerea la interacțiunile ce urmează în școală și alte activități.

Socializarea este deosebit de importantă pentru un copil tăcut

Oricare dintre noi se poate simți copleșit într-un mediu străin sau necunoscut. Adulții găsesc moduri de a se descurca în asemenea condiții provocatoare. Însă, copiii mici nu deprind încă aceste abilități.

Strategia numărul unu este ca un copil să exerseze, să exerseze, să exerseze. Introducerea unui copil tăcut în diverse situații sociale ajută să se simtă mai confortabil. În cele din urmă, va reuși să se distreze cu alți copii.

Încercați să nu trimiteți copilul într-un grup mare de persoane. Nu forțați interacțiuni înainte ca acesta să fie pregătit. Acest lucru poate provoca anxietate suplimentară și poate duce la un refuz ulterior.

Începeți cu o cameră de joacă unde se află un alt copil. În timp, treceți la grupuri mai mari de pitici. Nu fiți surprinși dacă un copil tăcut alege un prieten gălăgios.

Un astfel de prieten îl poate ajuta pe cel mai rezervat în abilitățile sociale.

Planificați

Urmează petrecerea pentru ziua de naștere a unui prieten? Elaborați câteva strategii, din timp. Îl puteți sfătui pe un copil tăcut să transmită felicitări sărbătoritului. Puteți juca aceste roluri de interacțiune înainte de petrecere.

Astfel, acesta se va simți mai bine să exprime respectivele sentimente. Îi puteți sugera, de asemenea, să aducă un animal de pluș sau o carte preferată. În acest mod se încurajează comunicarea.

Evitați să ajungeți ultimii la un eveniment. Mai ales atunci când este vorba de a vă plimba printr-un mediu zgomotos, copleșitor. Mergeți mai devreme la evenimente. Astfel, un copil tăcut se va putea obișnui mai bine cu fluxul în creștere de participanți.

Apelați la realizări

Copiii răspund bine la „ajutoare” pozitive, iar un copil tăcut nu face excepție. Îi puteți spori încrederea dacă îi recunoșteți și îi lăudați noile sale abilități. Dar nu îl mituiți.

Îi promiteți înghețată pentru că vorbește cu un prieten? Se poate întreba de ce interacțiunea este atât de îngrozitoare încât îi oferiți o recompensă.

În schimb, recunoașteți pașii sociali, pe măsură ce apar. Dacă se distrează bine la o petrecere, asigurați-vă că îi spuneți asta. În felul acesta, va observa că adoptă o atitudine corespunzătoare.

Articole Recomandate

Back to top button