AlimentațiaBebelușiCopiiPitic NewsSănătate

Legume, cum să le preparați pentru bebeluși și copii

Legume, cum să le preparați pentru bebeluși și copii. Există mai multe legume ce pot fi folosite în alimentația bebelușului și a copiilor. Folosirea legumelor este potrivită pentru etapa de diversificare a alimentației.

Alăptarea este o perioadă relativ scurtă în dezvoltarea copilului. Alăptarea este foarte importantă, dar va veni momentul când ambii (mama și copilul) vor renunța.

Legume

Legumele coapte, sunt în mod natural dulci, astfel încât bebelușii și copiii mici tind să le iubească aroma. Legumele prăjite sunt un aliment perfect pentru bebelușii și copii, deoarece sunt ușor de preparat, pline de aromă. Un avantaj mare este că și restul familiei se vor bucura de ele.

Există o listă întreagă de legume, care sunt foarte bune pentru coacere. Deși, textura este esențială, doriți legumele care după coacere păstrează un interior moale, fără a deveni prea crocante. Astfel încât, să fie ușor de mâncat pentru bebeluși. Iată un mic ghid, pas cu pas pentru prepararea legumelor, coapte rapid și delicioase pentru bebeluși.

Pregătiți legumele

Broccoli, conopidă, morcovi, cartofi, cartofi dulci și dovlecei sunt candidați excelenți pentru coacere. Rupeți broccoli și conopida în flori mărunte și decojiți și tăiați restul în felii de 1/2 sau pană. Asigurați-vă că bucățile sunt dimensionate în mod similar pentru a vă asigura că se gătesc uniform.

Vrei să adaugi puțină dulceață? Merele și perele sunt delicioase coapte!

În această etapă poate apărea o situație descurajantă. Puteți încerca de exemplu morcov, brocoli, cartof, iar bebelușul să nu dorească să mănânce niciuna din ele. Nu faceți greșeala pripită de a crede că micuțului nu-i plac legumele în general. Aveți multă răbdare și încercați diverse legume.

Încercați să găsiți ce-i place lui, nu ce credeți dvs. că i-ar plăcea.

Alegeți tava

O foaie de copt cu margini este tava ideală pentru coacerea legumelor. Vrei o tavă suficient de mare pentru a ține confortabil legumele, fără ca acestea să se suprapună mult. Acest lucru vă va asigura că fiecare bucată se va carameliza ușor și va deveni de un maro auriu deschis.

În principiu nu există o tavă „magică” sau recipiente miraculoase. Alegeți tava potrivită cantității pe care doriți să o preparați. Dacă doriți să preparați doar pentru bebe, evident că veți alege ceva mai mic. Dacă doriți o masă copioasă pentru toată familia, veți avea nevoie de ceva mai voluminos.

Adăugați condimente peste legume

Uleiul de măsline este o opțiune excelentă pentru coacerea legumelor pentru bebeluși. Deoarece, adaugă câteva grăsimi bune și ajută la prevenirea lipirii legumelor în tavă.

Aveți grijă la condimente.

La bebeluși nu prea se recomandă condimentarea legumelor indiferent de forma în care se prepară.

La copii, deja ați putea condimenta câte un pic, pentru ca micuțul să descopere aromele. Puteți avea o mare surpriză când veți descoperi că bebelușul încă de la o vârstă fragedă are preferințe în alimentație.

Majoritatea legumelor sunt delicioase fără o aromă suplimentară. Dar, dacă doriți puteți face lucrurile un pic mai interesante. Puteți adăuga un pic de sare (pentru bebeluși), sau un vârf de ierburi uscate pentru cei mai mari. Cimbru zdrobit sau rozmarin – sau chiar puțin usturoi ras, pot scoate în evidență aromele.

Se amestecă totul bine și se întinde uniform pe tavă. Pentru o curățare mai ușoară, aliniați mai întâi tava cu hârtie de copt.

Prăjiți până ce devin fragede

Preîncălziți cuptorul până la temeratura optimă de 180-200 de grade. Introduceți legumele în cuptor și prăjiți 20-25 de minute, sau până la preparare. În funcție de soi, cartofii și dovlecelul ar putea dura mai mult. Verificarea frăgezimii se poate face cu ajutorul unei furculițe. Aceasta e cea mai bună metodă de a verifica dacă acestea sunt preparate.

Lăsați să se răcească

Îndepărtați tava din cuptor. Legumele coapte vor fi fierbinți, așa că lăsați-le câteva minute să se răcească înainte de a le servi familiei. Cartofii pot ține multă căldură în centru, așa că asigurați-vă că tăiați o bucată pentru a verifica și temperatura internă.

Serviți aceste legume coapte simplu, sau ca garnitură alături de ceva. Urmăriți copilul când mănâncă, mai ales dacă ia bucăți ceva mai mari. Depozitați restul de legume într-un recipient etanș timp de 2-3 zile la frigider. Încălziți ușor înainte de a servi.

Se poate să nu vedeți o problemă în legumele ce au stat la frigider 2-3 zile.

Se recomandă ca legumele date bebelușilor să fie proaspăt preparate.

Prin urmare, cele rămase le puteți comsuma în familie, sau să faceți mai puțin să se mănânce toate din prima.

Info

Articole Recomandate

Back to top button
Close
Close