Muzică Copii

Iepurași drăgălași

60 de minute de relaxare pentru copii

Iepurași drăgălași! Iepurii sunt mamifere care aparțin ordinului Lagomorph care include, de asemenea, iepuri și pikas (Lagomorph înseamnă „formă de iepură”).

Există peste 45 de rase diferite de iepuri și o concepție greșită comună este că iepurii sunt rozătoare, deoarece au dinți incisivi care cresc continuu.

Iepurași drăgălași,  mai multe informații despre iepurași

informații despre iepurașiIepurii sunt similari rozătoarelor prin faptul că au dinți incisivi care cresc continuu. Iepurii formează Familia Leporidae sub care există peste 50 de specii.

Alte cântece pentru copii, găsiți în secțiunea de muzică pentru copii.

Iepurii se pot împerechea când au 3 luni și pot avea bebeluși când au 6 luni. Perioada de gestație a unui iepure este de numai 30 de zile. Aceștia pot produce 20 până la 40 de copii pe an.

Bebelușii de iepuri se nasc orbi și fără blană. Bebelușii deschid ochii la aproximativ 10 zile. Iepurii își hrănesc bebelușii doar aproximativ 5 minute pe zi.

Iepurii domestici nu se pot reproduce cu cei sălbatici.

Ce mănâncă iepurașii?

Iepurii sunt mamifere ierbivore (mâncarea plantelor). Mănâncă legume, scoarță de copac și ierburi. Dieta unui iepure este foarte importantă.

Mâncarea greșită poate ucide un iepure. Un iepure de 4 kilograme va bea cât mai multă apă ca un câine de 20 de kilograme.

Durata medie de viață a unui iepure este între 8 și 10 ani. Iepurii cântăresc între 2 și 11 kilograme. Iepurii au o memorie foarte bună.

Iepurii au urechi sensibile lungi, care se pot întoarce în orice direcție și pot ajuta, de asemenea, la reglarea temperaturii lor. Iepurii pot scoate diverse sunete.

Back to top button