Curtea, cum o puteți transforma într-un parc de distracții
Curtea, cum o puteți transforma într-un parc de distracții. Adunați cutii goale, scânduri, pietre și bețe în curtea dvs. pentru a încuraja explorarea.
Introducere
Ce să faceți cu o grămadă de anvelope vechi, jucării stricate, frânghii și cutii? Un expert în dezvoltarea copilului ar spune că aveți în curtea dvs. un loc de joacă!
Aceste tipuri de spații evită echipamentele tradiționale. În acest mod, se încurajează explorarea deschisă și rezolvarea problemelor. Vă vom ajuta să configurați o versiune ieftină, temporară, într-un colț din curtea dvs.
Adunați diverse obiecte în curtea dvs.
În mod ideal, vizați să găsiți noi întrebuințări pentru lucrurile vechi pe care deja le dețineți.
Sortați-vă gunoiul. Poate aveați de gând să aruncați farfurii și pahare vechi, cearșafuri, pături ori resturi de lemne. Toate acestea pot reprezenta o adevărată „comoară” pentru creativitatea unui pitic.
Salvați-vă cutiile de carton. Astfel, vă sunt răsplătite cumpărăturile din magazine online! De asemenea, păstrați polistirenul și pungile speciale de la cutii. Nu aruncați nici containerele din plastic reciclat.
Supliment de la natură pentru joaca din curtea casei. Pietrele, bețele, conurile de pin, frunzele. Mergeți la o „vânătoare” în natură cu copilul dvs. și lăsați-l să aleagă orice îi atrage atenția.
Solicitați sprijin companiilor locale pentru consumabile neutilizate. O societate de instalații sanitare vă poate oferi o țeavă restantă din PVC. Un serviciu de tăiere a copacilor vă poate descărca bucăți din arbori sub formă de cercuri.
Dacă vreți să cumpărați ceva, alegeți scânduri din lemn. Copiii le vor transforma rapid în rampe, grinzi de echilibru, poduri sau tobogane. Desigur, dacă ați avut recent un proiect de îmbunătățire a locuinței, este posibil să aveți unele!
Pregătiți-vă pentru acțiune
Amintiți-vă! Le acordați copiilor permisiunea de a se juca cu obiecte pe care poate nu le-au avut în vedere niciodată. Acest lucru este interesant! Nu exprimați nimic din ceea ce vă îngrijorează că s-ar putea întâmpla.
Accentuați neașteptatul. Obiectele care se află în situații neobișnuite vor capta imaginația unor copii. Exemple: legați un cearșaf vechi de gardul de la curtea dvs. Aruncați o frânghie de nailon peste o ramură de copac. Aruncați o pătură uzată într-un tufiș. Aranjați scaune vechi în jurul unui trunchi de copac.
Fiți strategic în privința amplasării. Pentru cei mici, este util să așezați o găleată sau o stropitoare lângă un furtun sau un robint de apă. În acest fel, stimulați jocul cu apa. Lopețile și greblele se pot așeza lângă grămada de nisip sau pământ.
Scoateți uneltele de lucru. Chiar și unor preșcolari li se pot da mici mănuși de lucru. Copiii mai mari pot chiar învăța să folosească ciocane, cuie ori un ferăstrău. Important este să-i învățăm să folosească instrumentele în siguranță!
De îndată ce copiii își manifestă interesul și pot lua decizii singuri, sunt pregătiți pentru acele unelte. Construiți o structură de pornire. Asamblați cutii de carton împreună pentru a realiza un tunel.
Să înceapă jocurile din curtea casei
Așteptați după-amiaza când nu aveți unde să mergeți și nimic de făcut. Este posibil să dureze puțin timp până cei mici se vor obișnui cu noile activități. Însă, odată ce distracția începe, nu vor dori să se mai oprească.
Întrețineți distracția. Copilul dvs. poate să-și imagineze ce face sau ce folosește personajul preferat dintr-o carte sau desen animat. De asemenea, puteți aduce o jucărie preferată care să-l ajute să-și ușureze jocul.
Invitați prietenii să se alăture jocului din curtea casei. Colaborarea cu alți copii la ceea ce trebuie creat este o parte importantă a distracției.
Încercați să nu vă implicați când nu este cazul. Rezistați tentației de a vă implica, chiar și atunci când copilul dvs. încearcă ceva provocator sau vrea să rezolve diferendele.
Desigur, aveți grijă la problemele de siguranță! Fără oase rupte, vă rog! Dar, dacă cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este un genunchi zgâriat, lăsați copilul să își asume riscuri.
În acest mod îl ajutați să-și formeze încrederea de sine! În plus, îi veți oferi posibilitatea de a rezolva singur problemele.