ActivitățiCopiiDezvoltareEducație

Creativitatea, 11 activități potrivite în dezvoltarea unui copil

Creativitatea, 11 activități potrivite în dezvoltarea unui copil. Educația unui copil se întinde mult dincolo de o sală de clasă.

Introducere

Educația se extinde în mediile în care trăiește și se joacă cel mic. Aceste activități sunt concepute pentru copii cu vârste de peste 4 ani. Sunt modalități distractive de a dezvolta creativitatea copilului dvs.

Îi încurajați să gândească într-o manieră mai provocatoare și mai creativă.

Înclinații spre arhitectură

Ajută-ți copilul să descopere un talent pentru design arhitectural! Mergeți la locul de joacă preferat al unui pitic. Observați ceea ce copilul dvs. iubește cel mai mult să facă acolo.

Ce echipament îi place cel mai mult? Se poate gândi la un nou tip de dispozitiv? Ce ar putea face locul de joacă mai interesant? Folosiți aceste vizite și conversații pentru a-l inspira să proiecteze o sală de joacă originală sau leagăne.

Începeți cu hârtie grafică și ilustrați-i diagrame și planuri cu plasarea specifică a fiecărui echipament. Apoi, creați o reprezentare vizuală folosind paie, carton, hârtie igienică și role de prosop de hârtie.

Inventați un super-erou care dezvoltă creativitatea

Fiecare copil își dorește să aibă super-puteri, așa că provocați-l să-și creeze propriul super-erou. Copiilor le place să se transforme în personaje care pot interpreta roluri imaginare. Întrebați-vă copilul ce super puteri  și-ar dori să aibă și ce nume de supererou ar alege.

Apoi, desenați un logo de super-erou. Folosiți haine vechi și resturi de materiale pentru a crea o ținută.

Poate fi folosită și de Halloween.

Conversații amuzante

Explorați benzile desenate cu copilul dvs. și descoperiți ce îl face să râdă. Folosiți răspunsurile sale pentru a crea benzi desenate originale, completate de personaje și ilustrații.

Creați o poveste și faceți-l să completeze fiecare casetă, desenând o scenă cu un balon de vorbire. Veniți cu un nume pentru benzile desenate și pentru fiecare dintre personaje.

Copiii își dau seama că scrisul este un mediu pentru comunicarea ideilor și a poveștilor lor. În acest fel, posibilitățile în legătură cu creativitatea devin nelimitate. Descoperiți talentul copilului dvs. pentru a scrie sau a desena situații comice, prin această activitate.

Club de lectură în familie

Adunați alte familii din cartier sau de la școală și alegeți cărți adecvate vârstei, în fiecare lună. Scrieți o listă de întrebări pentru discuții despre personaje, situații și întâmplări.

Faceți din ședințe o cină distractivă, cu alimente care se referă la poveste. Copiii dvs. pot participa la gătit și să vă ajute la potrivirea mâncărurilor. De exemplu, citiți „Jack și vrejul de fasole”. Fiecare participant poate crea un fel de mâncare care să includă fasole.

Scrisori de peste mări și țări

Încurajați-vă copilul să scrie scrisori prietenilor și familiei din întreaga lume. Cereți-le să vă trimită scrisori înapoi, alături cu fotografii lângă repere celebre.

Pe măsură ce primiți scrisorile, localizați pe o hartă locurile din care au sosit acestea. Marcați-le. Urmărirea informațiilor pe o hartă va dezvolta înțelegerea copilului dvs. despre locuri din întreaga lume.

Planificați o platformă politică ce stimulează creativitatea

Copiii dvs. sunt prea tineri pentru a vota. Însă, îi puteți învăța cum funcționează campaniile electorale, ținând propriile alegeri. Propuneți două subiecte potrivite pentru copii (pisici vs. câini, înghețată vs. ciocolată).

Doi copii vor alege ce subiect ar dori să reprezinte fiecare. Vorbim despre dezbateri care se petrec în timpul unei campanii. Creați afișe, sloganuri și argumente pentru a ilustra de ce o alegere este mai bună decât cealaltă.

Apoi, țineți o perioadă de campanie acasă, timp de o săptămână sau două. Lucrați la formularea argumentelor. Rezervați o zi pentru a avea o adevărată dezbatere electorală. Invitați prieteni sau membrii ai familiei ca parte din public.

Realizați un blog de familie

Proiectați o pagină privată wiki de familie sau un blog. Inserați fotografii și videoclipuri actualizate din călătorii, vacanțe și evenimente speciale.

Aceasta este o modalitate excelentă de a rămâne conectat. În același timp, îmbunătățiți abilitățile de IT ale tuturor. Cu supravegherea adulților, fiecare copil poate adăuga informații personale (dar nu prea personale) pe pagină.

De exemplu, hobby-uri noi, realizări de ultimă oră, obiective pentru anul curent. Poate împărtăși pagina cu membrii familiei din toată țara.

Puteți descoperi talente și preocupări ascunse. Poate unor copii le place să documenteze aventurile familiei prin fotografii. Altuia poate îi place să lucreze la web design-ul paginii.

Lumini, cameră, acțiune!

Aduceți Hollywood-ul direct în camera de zi prin crearea unui spectacol de televiziune. Împreună, creați un nume, conturați un concept de bază și scrieți un dialog pentru un episod.

Alocați roluri specifice fiecărui membru al familiei: scenarist, regizor, producător, operator de cameră, actor. Lăsați creativitatea să preia controlul. Apoi, folosiți o cameră video pentru a filma secvențe din scenariu.

Simțiți-vă liberi să reluați sau să modificați scenariul pentru ca acele cuvintele și scene să prindă viață. Puteți crea chiar și un videoclip muzical cu versuri și costume originale. Puteți recrea un videoclip celebru, cu propria poveste de familie.

Explorați stelele și lăsați creativitatea să își facă loc în noapte

Misterul universului oferă un spațiu minunat pentru ca imaginația să se dezvolte. Sprijiniți copilul, vizitând un planetariu. Îl puteți încuraja să creeze o planetă sau o galaxie proprie.

Inventați nume, caracteristici ale planetei și amplasarea în comparație cu alte corpuri cerești. A face de fapt ceva este mult mai satisfăcător pentru copii decât tăierea unor contururi.

Faceți un pas mai departe prin împrăștierea vopselei albe pe o hârtie neagră pentru a crea noi constelații. Apoi, prindeți planeta pe fundalul înstelat. Vă puteți recompensa copilul pentru munca depusă făcând înghețată sub forma unor comete!

Învățați limbi străine

Vorbirea unei a doua sau a treia limbi este o abilitate minunată și dezvoltă creativitatea pe alte planuri. Începeți procesul prin a lipi cuvinte sau expresii într-o altă limbă, prin casa și curtea dvs., mai ales vara.

Conectați cuvintele de un punct de reper sau eveniment din viața copilului. Marcați începutul unui an școlar prin cuvântul „școală” sau expresia „Iubesc școala”, într-o altă limbă. În fiecare săptămână folosiți un cuvânt sau o expresie diferită în mașină ori la masă.

Introducerea unei limbi noi vă va ajuta copilul să înțeleagă mai profund modelele și sunetele diferitelor dialecte. Puteți verifica, de asemenea, cu profesorul copilului dvs. ce limbă este predată și apoi integrați-o acasă.

Pe măsură ce copilul învață cuvinte noi, țineți evidența acestora. Le puteți adăuga pe un afiș sau într-un album. Pentru consolidarea informațiilor, părinții pot descărca aplicații mobile specifice.

Transformați fiecare zi într-o sărbătoare pentru creativitatea copilului

Există ceva de sărbătorit în fiecare zi. Cercetați sărbătorile, zilele speciale ori alte evenimente care se marchează în fiecare săptămână. Provocați copilul să se gândească la modalități distractive și creative de a celebra acea ocazie.

Inspirați-vă copiii să se gândească la moduri originale de a aștepta cu nerăbdare zilele și anotimpurile.

Info

Articole Recomandate

Back to top button
Close
Close