BebelușiPlânge Copilul

Colici, ce trebuie să știi și să faci când bebelușul plânge

Colici, ce trebuie să știi și să faci când bebelușul plânge. Este o perioadă neplăcută, dar necesară. Nu trebuie să vă panicați! Gestionați perioada eficient, chiar dacă implică multe nopți nedormite.

Este modul natural de a comunica al bebelușului tău. Cu o serie de activități poți diminua lacrimile inutile.

Introducere colici

Majoritatea nou-născuților se zbat și plâng aproximativ o oră și jumătate în fiecare zi. De obicei, pentru că sunt obosiți, flămânzi sau sunt substimulați sau suprastimulați. Cu toate acestea, unii sugari plâng mai mult de trei ore pe zi și sunt mult mai greu de calmat.

Plânsul persistent a fost adesea numit „plâns de colici”, deși medicii s-au îndepărtat de utilizarea acestui termen.

De obicei, începe când un bebeluș are 2 sau 3 săptămâni și atinge apogeul în jurul de a 6-a săptămână. Adesea începe să se îmbunătățească pe la 2 luni și trece complet pe la 3 sau 4 luni. Pentru a trece prin perioada intermediară este necesară o schimbare. Mai ales, asupra ceea ce presupuneți că, copilul dumneavoastră are nevoie.

Asigură o tranziție bună în perioada de colici

Cuvântul „colică” provine din greaca veche, însemnând colon. Timp de mii de ani, oamenii au crezut că bebelușii plâng pentru că aveau dureri intestinale. Desigur, bebelușii pot avea senzații intestinale. Dar, există mai multe modalități prin care știm că acest tip de plâns nu provine din durere.

De exemplu, mersul cu mașina sau pornirea unui uscător de păr pentru zgomot funcționează pentru a calma mulți bebeluși. Dar, nu are nimic de a face cu calmarea durererii. Unii specialiști cred, că bebelușii se nasc cu trei luni înainte de a fi cu adevărat pregătiți să interacționeze cu lumea.

Ei numesc această perioadă „al patrulea trimestru”.

Cel mai bun mod de a-ți liniști copilul este de a ajuta la recrearea senzațiilor cu care era obișnuit înainte de naștere. În interiorul pântecului, există mișcare constantă și sunet! Este mai puternic decât un aspirator 24/7.

Bebelușul tău a auzit zgomot din exterior, precum voci. Din interior, precum bătăile inimii tale. De asemenea, a simțit o mișcare jucăușă de fiecare dată când ați mers. Dar, când îți aduci copilul acasă, toată lumea spune:

Mergi în vârful picioarelor – copilul doarme!

Îl pui într-un pat plat, într-o cameră liniștită, lipsită de stimuli senzoriali. În condițiile în care, un bebeluș este obișnuit cu un mediu bogat de stimuli. Poate sta o perioadă lungă, dar în final își va pierde răbdarea. Acesta este motivul pentru care oamenii vorbesc despre „ora vrăjită”.

Îmbunătățește-ți tehnica de liniștire

Când imitați experiența pe care a avut-o bebelușul în pântece, declanșează un reflex calmant. Este ca un întrerupător de oprit pentru plâns. Acesta funcționează și pentru cei care cresc fără colici. Aveți grijă să ca aceste stimulări să nu devină supărătoare. Sau, opusul – să fie prea multă liniște.

Bebelușii ce suferă de colici au nevoie de o calmare mai ritmică pe parcursul zilei.

Vă ajută să vă transportați copilul, să-l țineți piele la piele, să faceți plimbări lungi, să faceți masaj. Puteți să-l puneți într-un leagăn, dar nu vă așteptați să stea prea mult. Toate aceste lucruri nu-l vor face doar să se simtă fericit. Vor activa acel reflex calmant. Și cu cât le faci mai mult, cu atât copilul tău va rămâne mai liniștit. Este ca și cum ai depune un depozit în bancă.

Unii părinți sunt tentați să folosească probioticele să liniștească bebelușul. Probioticele sunt o industrie de milioane de dolari. Dar, probabil nu sunt o soluție pentru majoritatea bebelușilor înfocați.

Unele studii mici au sugerat că acestea pot să ajute bebelușii. Dar, un studiu mai mare publicat în The BMJ (fostul British Medical Journal) a descoperit proba contrarie. Administrarea de probiotice pentru sugari când se realizează alăptarea nu pare să aibă niciun beneficiu pentru colici.

În cele din urmă, lipsa bacteriilor sănătoase din intestin nu poate fi cauza plângerii în majoritatea cazurilor. Experții știu acest lucru deoarece, bebelușii alimentați cu biberon au aceeași incidență a colicilor, dar au un echilibru foarte diferit al florei intestinale.

Știți când să primiți ajutor

Atunci când tehnica folosită nu funcționează, fiți pregătită să modificați tehnica. Dacă efectuați tehnicile corect și încă nu funcționează, atunci copilul dvs. vă spune că se întâmplă altceva. Ocazional, un copil care plânge trei ore sau mai mult pe zi poate avea o problemă medicală.

Poate avea alergie alimentară, reflux acid sau o hernie. Aceste probleme pot ieși din senin. Copilul tău s-a comportat normal și într-o zi începe să țipe și să acționeze ciudat. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să apelați la un medic specialist.

Din fericire, plânsul persistent nu dăunează psihologic sau fizic pentru bebeluși. Cu toate acestea, poate provoca probleme foarte grave părinților. Poate declanșa depresie postpartum, stres conjugal, abuzuri asupra copiilor, chiar accidente auto.

Dacă bebelușul nu va înceta să plângă, este posibil să începi să faci lucruri nesigure, cum ar fi să îl aduci în pat cu tine. De asemenea, poate încuraja un comportament nesănătos. Puteți începe să îl supraalimentați din cauza stresului și puteți înceta relaxarea, deoarece sunteți obosită.

Chiar dacă nu are nevoie de medicamente, plânsul nu este banal. Este o problemă importantă care trebuie abordată serios de ambii părinți.

Articole Recomandate

Back to top button