GeneralePărințiPentru MămiciPentru Tătici

Cadou, 6 daruri pe care le puteți oferi gratuit copilului dvs.

Pe măsură ce faceți cumpărăturile, nu pierdeți din vedere lucrurile care contează cu adevărat

Cadou, 6 daruri pe care le puteți oferi gratuit copilului dvs. Pe măsură ce faceți cumpărăturile nu pierdeți din vedere lucrurile care contează cu adevărat.

Un cadou poate fi de o valoare inestimabilă dacă e acordat la momentul potrivit

Există zile în care a fi părinte pare un test interminabil. Unii bebeluși plâng când ar trebui să doarmă. Preșcolarul dvs. vă sfidează. Îi explicați cu calm regulile, din nou, sau îl pedepsiți pentru că nu ascultă? Dacă alegeți varianta greșită?

Pentru aceste și alte o mie de dileme, v-ați putea răni copilul pe viață?

Relaxați-vă! Aceste mici drame nu sunt la fel de importante ca abordarea de a fi părinte. Am adunat factorii care fac cu adevărat diferența în viața unor copii.

Faceți-l să se simtă capabil

Probabil că sunteți un expert în îmbunătățirea ego-ului copilului dvs. cu discuții, laude și încurajări. Este mult mai complicat să stați de-o parte și să îl lăsați să se descurce singur. Copiii care învață să își rezolve problemele pe cont propriu încearcă lucruri noi.

Reușesc să își asume riscuri și să crească pentru a fi eficienți în rezolvarea problemelor. De asemenea, sunt mai bine pregătiți pentru a face față obstacolelor. Au capacitatea de a nu se retrage la primul semn de adversitate.

Copilul dvs. se străduiește să conecteze șinele de tren primite cadou sau să-și facă temele? Nu săriți să îl ajutați imediat. În schimb, îi puteți arăta cum să vină cu propriile sale soluții.

Când cel mic e supărat pentru că jucăria nu funcționează corespunzător, întrebați-l ce e în neregulă. Încercați să îl provocați să găsească o soluție de a remedia problema. Dacă s-a blocat, încercați să îi oferiți o sugestie.

Lăsați-l să încerce singur.

Nu este nimic în neregulă să lăudăm uneori copilul. Însă, îi puteți spori încrederea, rugându-l să își explice realizările. Decât să spuneți „Ce castel minunat!” ați putea să-l întrebați „Cum ai reușit asta?”

Îi puteți spune copilului că e posibil ca proiectele noi și provocatoare să nu funcționeze întotdeauna. Însă, respectarea acestora este calea cea mai sigură spre succes.

Împărtășiți valorile care se pot transforma într-un cadou special

Discutați cu partenerul despre calitățile pe care vi le doriți la copilul dvs. Bunătatea, toleranța, responsabilitatea, onestitatea sunt bune pentru începători. Cheia nu este doar să vorbim despre ele, ci să le trăim.

Când citiți sau vă uitați la televizor împreună, subliniați când un personaj întruchipează o trăsătură pozitivă. Explicați termenul copilului dvs. Poate preșcolarul este prea tânăr pentru a înțelege un concept precum empatia.

Puteți să-l explicați în termeni simpli.

Trebuie să fiți și un model. Dacă doriți ca cei mici să fie sinceri, nu-i lăsați să vă prindă cu o scuză pentru greșelile dvs.

Urmărește-ți cuvintele (și tonul)

Chiar și cel mai răbdător părinte își pierde cumpătul, ocazional. Dar dacă sunteți pe punctul de a vă certa copilul, nu uitați de un amănunt. Vorbiți cu cel mic în același mod respectuos în care vorbiți cu un prieten sau un coleg.

Dacă faceți asta, ar putea să vă asculte și se va simți întotdeauna confortabil apelând la ajutor sau îndrumare. Modul în care vorbiți cu copiii prezice cum vor vorbi cu dvs.

Încercați să vedeți lucrurile din perspectiva copilului dvs. Dacă se enervează pentru că nu își găsește jucăria preferată, s-ar putea să vă enervați. Mai degrabă încercați o altă abordare. Îi puteți arăta că înțelegeți cum se simte.

Cultivați relația, acest cadou al oricărui cuplu

Cuplurile fericite le oferă copiilor un sentiment de securitate și predictibilitate. Alocați-vă un timp în cuplu, chiar și 15 minute pe zi după ce adorm cei mici. O cină romantică o dată la două săptămâni este și mai indicată.

Ieșirea este benefică relației dvs. și le transmite copiilor mesajul că vă bucurați de compania celuilalt.

Nu vă certați de față cu cei mici, atunci când nu sunteți de acord cu ceva. Când vă împăcați, încercați să fie de față și copiii. În felul acesta își vor da seama că relația este suficient de puternică.

Gestionați propriul stres

Copilul învață să facă față provocărilor și dezamăgirilor, urmărind cum abordați dvs. problema. Abordarea cu presiune sau mânie, într-un mod productiv oferă un exemplu de urmat.

Creează, de asemenea, un mediu familial care pare stabil, previzibil și sigur. Prin extensie, un sentiment că și lumea este formată tot din aceste lucruri.

Începeți prin a deveni un planificator mai organizat. Economisiți bani în fiecare săptămână pentru a plăti o vacanță în familie. Căutați modalități de a reduce tensiunea inutilă. Lucruri simple, cum ar fi să vă ordonați dulapurile din bucătărie.

Înlocuiți un covoraș de la intrare, de care vă împiedicați sistematic. Toate acestea pot face o mare diferență în perspectiva dvs. Dacă vă simțiți copleșiți de muncă sau de îngrijirea copilului, luați în considerare relaxarea.

Yoga, meditația, respirația profundă sau un prieten ori un profesionist cu care puteți vorbi. Desigur, este util să vă amintiți că viața nu decurge întotdeauna așa cum ați fi vrut.

Prețuirea, un cadou simplu pe care îl puteți oferi în fiecare zi

Studiile au arătat că cei care se simt prețuiți de părinți tind să fie mai siguri și mai stăpâni pe. Copiii au o nevoie universală de a se simți iubiți. Actele de afecțiune vor face mai mult decât să îl liniștească pe pitic.

Cercetările au descoperit că se eliberează oxitocină, așa-numitul „hormon al dragostei”. Acesta compensează sentimentele negative și stresante.

Spuneți „te iubesc” în fiecare zi, când copilul pleacă la școală ori merge la culcare. Există o mulțime de moduri prin care puteți transmite același sentiment. Înfășurați-vă cu copilul într-o pătură, într-o seară răcoroasă, în timp ce citiți împreună.

Info

Articole Recomandate

Back to top button
Close
Close