ActivitățiCopiiDezvoltareSănătate

Apa, 6 moduri în care puteți ajuta copilul să se simtă confortabil

Apa, 6 moduri în care puteți ajuta copilul să se simtă confortabil. Există multe modalități de a-i ajuta pe cei mici să se simtă confortabil în apă.

Introducere

Mihaela a încercat să o învețe pe fiica ei de 10 ani, Sorina, cum să înoate. Și-a dat seama că trebuie să facă mai întâi ceva: să treacă peste propria frică de apă.

„Îi spuneam <Poți să o faci!> și <Este distractiv!>. Dar acțiunile mele nu se potriveau cu ceea ce spuneam”, își amintește Mihaela. „Energia mea în jurul ei era mai mult spre frică decât să o încurajez și probabil că a preluat asta.

A trebuit să fiu un model și un partener în procesul de a-și depăși propriile temeri”. După câteva lecții de înot împreună, mama și fiica au devenit doi înotători încrezători.

Mihaela nu este singura mamă a cărei frică de apă s-a transmis copiilor. Experții spun că se întâmplă ca părinții ce nu știu să înoate să-și transfere în mod involuntar fobiile copiilor lor.

Asta duce la un ciclu de teamă care împiedică generațiile viitoare să treacă la nivelul următor.

Cea mai bună metodă de a sparge acest tipar este ca atât părinții, cât și copiii să înoate. Învățarea de a înota a pus-o la grea încercare pe Mihaela. „Înainte, voiam ca Sorina să exploreze, dar m-am simțit neputincioasă să o ajut. Asta mi-a provocat un sentiment de nefericire”, spune Mihaela.

Acum, se simte în siguranță în capacitatea ei de a-și proteja copiii iubitori de apă.

Pentru părinții care nu sunt la fel de confortabili în a învăța să înoate, iată câteva sfaturi practice:

1. Profitați la maxim de apa din baie

Începeți să utilizați acest timp ca o oportunitate de a-i familiariza pe bebeluși cu apa. Când este în cadă, lăsați-l să se ude. Lăsați apa să-i treacă peste cap și să-i intre în urechi. A avea apă în urechi poate reprezenta un sentiment foarte ciudat.

Poate că nu o să îi placă, dar trebuie să faceți asta. La vârsta de 1 an, copiii ar trebui să se simtă confortabil având apă pe față.

2. Înscrieți-vă la un curs de înot mama și copilul

Aceste programe se adresează unor copii cu vârste cuprinse între 6 și 36 de luni. Se realizează o inițiere în înot într-un cadru restrâns și confortabil. Îl ajută pe pitic într-o dezvoltare a abilităților motorii necesare înotului.

Părinții nu trebuie să fie înotători pentru a participa. Piscina poate fi foarte puțin adâncă, așa că este suficinet doar statul în apă. În timpul cursurilor și părinții fac exerciții. De exemplu, poziționarea copiilor deasupra suprafeței apei, pe burtă.

Cei mici vor fi lăsați să dea din mâini și picioare și să se stropească.

3. Înscrieți-vă copiii pentru lecții de la vârsta de 3 ani

Este timpul să treceți la lecții de înot private sau de grup, fără implicarea părinților. Copiii nu se simt confortabili în apă până la vârsta de 4 ani? Învățarea lor să înoate poate deveni mai grea, cu fiecare an suplimentar care trece.

4. Începeți cu jocuri distractive folosind apa

Instructorii încep prin implicarea copiilor în activități distractive și de încredere. Sunt jocuri de genul „Cât de mult poți să-l uzi pe profesor”. Copiii se vor așeza pe marginea bazinului, vor pune picioarele în apă și vor stropi profesorul.

Părinții care nu înoată pot practica exerciții similare.

5. Atenție la detalii

Atmosfera pentru un începător poate dicta dacă procesul de învățare este pozitiv, încă de la început. Potrivit studiilor, temperatura corespunzătoare pentru apa din bazin este esențială pentru tinerii înotători.

Copiii nu au foarte mult țesut adipos. Dacă apa este rece, corpul lor va deveni rigid și nu vor dori să învețe nimic. Mai există și o altă modalitate pe care o pot aplica părinții. Pentru a-i ține pe cei mici fericiți în apă îi pot îmbrăca în ținuta specială pentru piscină.

Costumele de baie pe bază de lycra sunt ideale. Țesătura nu va absorbi apa. Tricourile din bumbac vor reține apa și vor cântări o „tonă”. Când copiii poartă toată acea greutate suplimentară în apă, învățarea va fi mult mai dificilă.

6. Faceți o baie! Cuceriți apa!

Părinții care se ridică deasupra temerilor și „cuceresc” apa transmit copiilor lor un mesaj puternic și persuasiv. Acesta va cântări mult în cursul celor mici din piscină.

Pe tot parcursul procesului de învățare, părinții și copiii pot lucra în echipă. Sunt părinți care au fost atât de inspirați de progresul copilului lor, încât au fost motivați să învețe să înoate. Acum, ei se pot bucura de activități, împreună, ca o familie.

Nu este niciun secret faptul că cei mici învață prin exemplu. Mersul pe jos sau înotul va fi probabil cea mai eficientă formă de încurajare din partea părinților.

Info

Articole Recomandate

Back to top button
Close
Close