AlăptareaBebelușiPitic News

Alăptarea, 8 lucruri de știut despre prima perioadă

Alăptarea reprezintă o necesitate imperioasă pentru alimentația sugarului în prima perioadă. Alăptarea merită încercată. Există numeroase mituri și păreri împărțite despre alăptare.

Dacă nu întâmpinați probleme de sănătate, nu ați avea motive să o evitați. Este sursa principală de hrană a nou-născutului. Pe lângă necesitățile de hrană, aceasta acoperă și legătura specială dintre mamă și copil.

Laptele matern este sănătos

Mamele nu trebuie să se simtă presate să alăpteze. Aveți nevoie, să fiți conștiente de beneficii. Laptele matern conține anticorpi care nu pot fi proiectați. Încă nu s-a reușit obținerea acestora în condiții de laborator.

Și probabil, nici nu se va putea prea curând. Bebelușii alăptați primesc mai puține răceli și infecții ale sinusului și urechii. De asemenea, au mai puțin diaree și constipație și o șansă scăzută de a avea alergii.

Beneficii pentru sănătate

Pe termen lung, alăptarea ajută la eliminarea cancerului de sân și cel ovarian. Pe termen scurt, contactul fizic vă ajută să vă creați ”legătura magică” dintre mamă și copil. Te obligă să stai liniștită și să te concentrezi pe hrănirea bebelușului.

Alăptarea este singura dată când copilul tău este mulțumit și nu trebuie să faci nimic altceva.

Dr. Sears spune că alăptarea eliberează ”hormoni materni” precum prolactina, cu rol principal de a declanșa și susține producția de lapte. Oxitocina, care ajută la contractarea uterului. Oh, procesul mai arde calorii pentru a se declanșa!

Alăptarea este grea la început

Luați în considerare un curs de alăptare în perioada în care sunteți gravidă. Dar, de asemenea, fiți pregătiți să solicitați ajutor odată ce copilul ajunge în situația când alăptarea nu se simte naturală. Poți consulta un medic specializat pe acest segment.

În primele zile, s-ar putea să simți ceea ce experții numesc tandrețe extremă – și ceea ce se numește durere. Dar, odată ce bebelușul tău este fixat în mod corespunzător, disconfortul ar trebui să se diminueze în timpul fiecărei sesiuni de alăptare. Ar trebui să dispară complet, în timp.

Nu ignorați durerea înțepătoare!

Un nod la sân, însoțit de durere și roșeață ar putea fi un canal de lapte înfundat. Acesta, poate duce la mastită. O infecție urâtă, care necesită tratament cu antibiotice.

Alăptarea economisește bani

Dacă alăptați în general și folosiți ocazional lapte praf, veți scoate din buzunar o sumă considerabilă. Ori, aceste costuri reprezintă niște cheltuieli în plus.

Asta chiar dacă cumpărați o pompă de sân! Folosirea laptelui praf, de la diferiți furnizori, în prima perioadă trebuie să fie o soluție ”de hotar” pentru alăptare.

Mama este ”depozitul” cu alimente

Continuați să luați vitamine, obțineți calciu suficient și beți cel puțin 2 litri de apă pe zi, în timp ce alăptați. Pe lângă toate suplimentele, în primul rând aveți nevoie de o alimentație bogată în vitamine și substanțe hrănitoare. O nouă mamă, trebuie să rămână bine hidratată și bine hrănită.

Veți avea nevoie de 300-500 calorii în plus zilnic. De asemenea, va trebui să înveți să te relaxezi așa cum știi mai bine. Stresul ar putea afecta la început fluxul de lapte la sân.

Faceți un duș cald, scufundați-vă într-un scaun și amintiți-vă să respirați, în timp ce vă ajutați copilul gălăgios.

Dacă aveți nevoie de medicamente (de la o răceală la o afecțiune cronică), consultați neapărat medicul. Există o serie de medicamente (în special antibioticele) care nu sunt recomandate în perioada alăptării.

La fel, o băutură din când în când este un lucru sigur. Consumați cu cel puțin cu două ore înainte de hrănire, pentru ca alcoolul să vă părăsească sistemul.

Alăptarea poate fi binevenitoare

Niciun frenetic nu aleargă spre magazin. La fel și copii nu aleargă spre sân. Multe mămici doar se rostogolesc, mai ales dacă copilul lor doarme în același pat.

Deseori, alăptează într-o stare de somnolență. Laptele matern este disponibil instantaneu și este livrat la cald.

Călătoria poate fi și ea mai ușoară. Ești blocată într-un avion ore întregi? Copilul tău nu va rămâne niciodată fără mâncare.

Alăptarea este mereu o soluție la îndemână, chiar dacă este pe termen scurt.

Toată responsabilitatea este asupra ta.

Laptele matern + lapte praf este o opțiune

”Pentru mine a fost cea mai pragmatică alegere”, spune A.S. din București. A vrut să muncească din greu la serviciu, apoi să ajungă devreme acasă pentru alăptare.

Așa că, bebelușul ei a băut lapte praf în timpul zilei. Să știți doar că, atunci când alimentați combinat, producția de lapte va scădea.

Dacă partea financiară vă permite, neavând o problemă cu asta, poate fi o opțiune.

Multe femei pompează laptele, din tot felul de motive

În primul rând, unele femei pompează laptele fie pentru a-și încuraja producția de lapte, fie pentru a ușura durerea. Dacă bebelușul are un somn bun și te trezești plină de lapte, îl poți îmbutelia pentru utilizarea pe viitor!

În al doilea rând, există pompele ocazionale. Umpleți un biberon cu lapte și tatăl poate face alăptarea la miezul nopții.

Sau, puteți avea programată o întâlnire fără bebeluș. Pentru aceasta, este posibil să aveți nevoie de o singură pompă manuală.

În sfârșit, există mame care lucrează. Acestea, fac două sau trei pauze scurte în timpul zilei de lucru pentru a pompa laptele matern. Îl aduc acasă și îl pun la frigider, sau la congelator.

Dacă doriți să faceți acest lucru, discutați intențiile cu șeful dvs., sau consultați o altă mamă din cadrul companiei care a făcut-o, pentru a vă asigura că veți avea spațiu și confidențialitate.

Un sutien special pentru mâini libere vă poate permite să faceți multitask – răspunzând la e-mail, sau citind în timp ce pompați. Luați în calcul ideea să investiți într-o dublă pompă electrică pentru a grăbi lucrurile.

Concluzii

Până la urmă, alăptarea se va termina.

Uneori, un copil își pierde interesul. Alte ori, mama obosește prima de la întregul proces de alăptare. Implicați pe altcineva în hrănire pentru a ușura trecerea la biberon sau ceașcă.

Dacă înțărcarea are ca rezultat o mamă fericită, asta este cel mai bine pentru copil, spune dr. Sears.

Cu toții suntem diferiți.
Fă tot ce îți stă în putere. Mergi mai departe.
O mamă fericită, înseamnă un copil fericit!

Articole Recomandate

Back to top button